حزب کارگر استرالیا برای کاهش ۴۳ درصدی گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ هدفگذاری کرده است که مورد حمایت گروههای کسبوکار است، اما هواداران محیط زیست میگویند این رقم را باید به ۶۰ تا ۷۵ درصد نزدیک کرد.
به گزارش پایگاه خبری ژاپن تایمز، در حال حاضر مقامات استرالیا میکوشند اقداماتی را برای مبارزه با تغییرات اقلیمی انجام دهند.
استرالیا در سالهای اخیر خشکسالی شدید، آتشسوزیهای طبیعی بیسابقه، چند سال پیاپی سیلهای ویرانگر، و شش رویداد رنگباختگی در دیواره بزرگ مرجانی را تجربه کرده است.
بر اساس این گزارش، مساله اصلی که در استرالیا وجود دارد این نیست که این کشور چه اقداماتی را در مورد کاهش انتشار کربن اتخاذ می کند، بلکه در خصوص سرعت عمل استرالیا در این خصوص است.
در دوران ریاست «اسکات موریسون» نخست وزیری پیشین استرالیا مبارزه با تغییرات اقلیمی به کندی صورت می گرفت.
بر اساس این گزارش، در هفته جاری این هفته، پارلمان لایحه مربوط به تغییرات اقلیمی را تصویب کرد که بر اساس آن کاهش ۴۳ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۳۰ الزامی است.
این در حالیست که «آنتونی آلبانیز»، نخست وزیر فعلی استرالیا میخواهد ۲۰ میلیارد دلار برای عملیات ارتقای ضروری و سریع شبکه کشوری برق به انرژی تجدیدپذیر، هزینه کند که این مساله موجبات کاهش استفاده از سوختهای فسیلی را در این کشور به دنبال خواهد داشت.
نگاهی به اقدامات صورت گرفته در خصوص مبارزه با تغییرات اقلیمی در استرالیا نشان می دهد در این کشور از یک سو قانونگذاران طرفدار مبارزه با پدیده گرم شدن زمین میکوشند توازن قوا را در پارلمان کنترل کنند، بر کاهش شدیدتر و سیاست های رادیکال مانند ممنوعیت استفاده از معادن جدید زغال سنگ فشار وارد می کنند.
اقدامات استرالیا برای مبارزه با تغییرات اقلیمی
اما استرالیا هنوز وابستگی زیادی به سوختهای فسیلی دارد و سیاستهای اقلیمی در سقوط سه نخست وزیر در یک دهه نقش داشته است.
مککلار می گوید: «هیچ مسیر قابل تصوری بدون تحمیل هزینههای بسیار قابل توجهی بر اقتصاد وجود ندارد. من فکر می کنم که این یک بار دیگر خطر شکست اجماع را به همراه خواهد داشت.»
این هدف استرالیا را با کشورهایی از جمله کانادا، کره جنوبی و ژاپن همسو می کند، اما نمی تواند با متحدان کلیدی خود از جمله ایالات متحده و بریتانیا مطابقت کند. به باور شماری از کارشناسان این قانون تا حد زیادی نمادین است، و جزئیات در مورد چگونگی کاهش آلودگی هوا در واقع به بحث های آینده واگذار شده است.
به استناد گزارش های خبری، استرالیا هنوز برای تولید برق خود عمدتا به زغال سنگ متکی است، یکی از آلودهکننده ترین کشورها به نسبت جمعیت به حساب می آید. استرالیا مسئول یک درصد تصاعد گازهای گلخانهای است درحالی که ۰٫۳ درصد جمعیت جهان را دارد.
اکنون باید منتظر ماند و دید آیا نخست وزیر فعلی استرالیا تا چه می تواند در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی موفق عمل کند.