بتن پلیمری از صفر تا صد در یک مقاله : انواع، کاربرد، طرح اختلاط +فیلم

بتن پلیمری از صفر تا صد در یک مقاله : انواع، کاربرد، طرح اختلاط +فیلم

چسب بتنکه به عنوان یکی از افزودنی های بتن در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد بسیار پرکاربرد است. این چسب ها به شکل مایع و با ترکیبات و انواع مختلف در بازار استفاده می شوند که امکان استفاده از آنها را در پروژه های مختلف امکان پذیر ساخته است. در ادامه قصد داریم ضمن بررسی کامل و کلیه موارد در خصوص آن، در خصوص خرید وقیمت چسب بتننیز صحبت کنیم و راهنمایی های لازم داده شوند.

علت این امر، ماده‌ای است که درون آن است به نام رزین مونومر؛ این ماده به‌جای آب در بتن ریخته می‌شود به همین خاطر نیازی مثل آب نیست که نیاز به بخار شدن داشته باشد بلکه به‌سرعت مثل چسب سفت‌وسخت می‌شود. از طرفی ضریب جذب آب پایینی دارد، هرچند در هنگام خشک‌شدن باید مراقب بود که آب بیشتری به آن نرسد. از این نوع مصالح در سطح بین المللی به طور گسترده ای استفاده می شود، مثلا به عنوان وصله های ملاتی و دوغابی برای کارهای پرداخت و ترمیم روکش عرشه پل ها. اساسا شیرابه پلیمری واکنش ناپذیر به آب یک مخلوط سیمانی تقریبا معمولی افزوده شده و عمل آوری می گردد.

انواع بتن های پلیمری چیست؟

این نوع بتن در اثر حفره های موجود در آن، دارای تخلخل بوده و از این طریق مقاوت آن کاهش می باید. به منظور کاهش تخلخل این ماده از مواد پلمیری در ساختار آن استفاده می شود که علاوه بر ارتقا خواص بتنی و بهبود تخلخل، افزایش مقاومت آن را نیز به دنبال خواهد داشت. بتن های پلیمری به لحاظ ساختار موجود در آن ها در دسته های متفاوتی اعم از جامد، غیرجامد، بتن پلیمری تزریقی، بتن سیمانی پلیمری و بتن پلیمر-گوگرد قرار می گیرند. در واقع وقتی می‌خواهند یک بتن پلیمری بسازند به آن فرایند پلیمری شدن بتن می‌گویند. نحوه ساخت بتن پلیمری به این شکل است که از سنگ‌دانه‌ها و شن و ماسه استفاده کرده و به‌جای آب و سیمان از رزین مونمر استفاده می‌کنند.

  آتش‌سوزی در ویتنام ۲۳ کشته برجای گذاشت

لازم بذکر است بدلیل چسبندگی بالای بتن پلیمری به بیشتر مواد توصیه می شود در صورت نیاز از قالب های نفوذناپذیر استفاده گردد یا با استفاده از ورق های پلی اتیلن مانع از ایجاد چسبندگی بین قالب و بتن کارخانه قالب بتن پلیمری شد. از جمله مزیت هایی که بتن های پلیمری دارد می توان به مقاوم بودن در برابر عوامل مهاجم شیمیایی و سایر خورنده ها اشاره کرد. علاوه بر این می توان به مقاوم بودن در برابر ساییدگی، مقاوم بودن و پایدار بودن در برابر یخ زدگی، مقاوم بودن در برابر ذوب شدن و غیره اشاره کرد. یکی از ویژگی های مهمی که بتن پلیمری دارد، این است که در مقایسه با انواع بتن سیمان پرتلند اجازه استفاده از مواد را تا ۵۰% کمتر به ما می دهد و همین امر باعث می شود که در یک سطح رقابت با انواع بتن سیمان پرتلند قرار بگیرد.

شامل یک سیستم مخلوط از بتن‌های گوگردی است که توسط پلیمرهای اصلاح خواص پیدا کرده است. شامل بتن پرتلند پیش ریخته شده‌ که توسط یک سیستم مونومری باردار شده‌ و متعاقباً در محل پلیمریزه می‌شود. پلیمرهای استفاده شده در بتن پلیمری برای ایجاد خواص مورد نیاز تعمیراتی فرموله شده‌اند‌. بتن پلیمری سازگار زیادی با محیط زیست دارد و کاملا قابل بازیافت هستند. این بدان معناست که بتن پلیمری را می توان در پایان چرخه عمر خود به صورت های دیگر استفاده کرد. برای مثال در صورت خورد شدن بتن پلیمری، می توان به عنوان شن قابل استفاده گردند.

نخستین بار از بتن های پلیمری حالت جامد در سازه های جنگ جهانی دوم استفاده شد. این بتن علاوه بر ساختار سبکی که داراست، در برابر بارها و تنش های وارده بسیار مقاوم است. به طور کلی بتن های پلیمری از لخاظ ساختار مواد اولیه از انواع متفاوتی تشکیل می شوند. ۲-خاصیت انعطاف پذیری بالا و امکان شکل پذیری از ویژگی های مهم بتن پلیمری جامد است.

  دزفول و کاشان ثبت‌جهانی شدند

اما این نوع بتن، در برابر رطوبت هوا ضعف‌هایی دارد و نمی‌توان از آن در مکان‌های مرطوب استفاده کرد. معمولاً پلیمر مورد استفاده بین 10 تا 20 درصد وزن سیمان موجود در بتن می‌باشد. همچنین برای مخلوط‌هایی که از لاتکس استفاده می‌کنند، نسبت آب به سیمان برای آن که بتن کارایی لازم را داشته باشد، بایستی بین 0٫3 تا 0٫4 باشد؛ برای مخلوط‌هایی که از اپوکسی استفاده می‌کنند، نسبت آب به سیمان باید بین 0٫25 تا 0٫35 باشد. در بیشتر موارد از بتن پلیمری به عنوان لایه‌ی پوششی استفاده می‌شود، که در این حالت بتن دوام و پرفورمانس بسیار بالایی دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی و خوب بتن پلیمری که مورد توجه بسیاری قرار می‌گیرد، کارایی بالا و سهل بودن بتن‌ریزی می‌باشد.

بتن پلیمری PC با رزین پلی استر در حدود (۲۰-۲۵) درصد طی ۷ روز مقاومت کششی (۹۰-۱۰۰) کیلوگرم بر سانتی متر مربع از خود نشان می‌دهد که حداقل ده برابر بتن معمولی است. اشباع جزئی یا نیمه قطعات بتنی با پلیمر بویژه سطوح دالها در مقابل تهاجم شیمیایی و مکانیکی بسیار موثر است. حتی با یک اشباع جزئی دال قطعه بتنی مقاومت آن بطور قابل ملاحظه ای زیاد میشود. در این روش قطعه بتنی خشک شده را با مونومر مایع مانند MMA متیل متااکریلات آغشته میکنند.

  • پلیمریزاسیون منومرها و پری پلیمر- منومر نیز در اثر اضافه کردن کاتالیزور به مخلوط انجام می شود.
  • مجهولات موجود در فرمول های ساخت، روش های کاربرد آنها، شرایط محیطی متغیر، عدم وجود پایش بلندمدت تغییرات خواص و عدم نشان دادن گسیختگی های آشکار، منجر به استفاده از تاریخچه های موردی با ارزش محدودی گردیده است.
  • که انعطاف و به شکل ساده‌تر قابلیت شکل‌پذیری بتن‌های پلیمری یک عامل اصلی در انتخاب آن توسط عوامل اجرا می‌باشد.
  • بتن‌های سیمان-پلیمر و به اصطلاح PCC که شامل نوعی مونومر که به مخلوط آب و بتن می‌افزایند و سپس فرایند پلیمری شدن را شروع می‌کنند.
  عناوین روزنامه‌های جهان؛عذرخواهی اردوغان بابت تاخیر در امدادرسانی به زلزله‌زدگان

علاوه بر این، فرایند پخت و جذب آب در بتن پلیمری با سرعت بالاتری انجام می گیرد. در صورتی که سازه ی مورد نظر در معرض مواد شیمیایی به خصوص قرار داشته باشد، ناچار به استفاده از بتن های پلیمری خواهیم بود چراکه این مواد از مقاومت شیمیایی بسیار مناسبی نسبت به بتن های معمولی برخوردارند. بنابراین انتظار می رود که بتن های پلیمری از نظر اقتصادی نسبت به بتن های معمولی از قیمت بالاتری برخوردار باشند. همچنین مقاومت فشاری می تواند از mpas 35 الی mpas 140 افزایش پیدا کند.

لوله و اتصالات کاروگیت