استنادهای قرآنی امام رضا(ع) در خصوص اهمیت تلاوت این کتاب آسمانی

از امام رضا(ع) روایت شده که حضرت رسول(ص) فرمود «برای خانه‌های خود، سهمی از تلاوت قرآن قرار دهید، زیرا هرکس در خانه خود قرآن تلاوت کند، کارهای اهل آن خانه آسان و خیر و برکت زیاد می‌شود و هر خانه‌ای که در آن قرآن تلاوت نکنند، کارها بر اهل آن سخت و خیر و برکت در آن خانه کم و ساکنان آن، بی برکت و در نقصان است».

عشق فراوان امام رضا(ع) به کتاب خدا او را بر آن داشت تا نخست در زندگی فردی‌اش از آن بهره ببرد. ابوذکوان عشق زائد الوصف امام رضا(ع) به قرآن کریم را این چنین توصیف کرده است، حضرت هر ۳ روز یک بار قرآن را ختم می‌کرد و آنگاه می‌فرمود «اگر می‌خواستم زودتر از ۳ روز آن را به پایان برسانم، می‌توانستم “اما نخواستم چنین کنم” زیرا در موقع تلاوت به هر آیه که می‌رسیدم در آن فکر و اندیشه می‌کردم که درباره چه چیزی و در چه زمانی نازل شده است. بدین جهت در هر ۳ روز یک بار قرآن را به پایان می‌رسانم».

قرآن زیبا است و هرچه به زیبایی‌اش کمک کند، بسیار پسندیده است از جمله اینکه قرآن را باید با صدای رسا و صوت حسن قرائت کرد. امام رضا(ع) از پدرانش از رسول خدا(ص) نقل می‌کند «حسّنوا القرآن بأصواتکم، فانّ الصوت الحسن یزید القرآن حسناً؛ قرآن را با صوت نیکو زینت دهید، زیرا که صدای نیکو بر زیبایی قرآن می‌افزاید».

عشق فراوان امام رضا(ع) به این کتاب آسمانی او را بر آن داشت تا علاوه بر روز، در شب نیز قرآن بخواند و حتی آیات زیادی را در آستانه خواب و در رختخواب تلاوت می‌کرد. امام رضا(ع) می‌فرماید، حضرت علی (ع) گفته است «قرائت قرآن، خوردن عسل و جویدن کندر حافظه را زیاد می‌کند و از بلغم می‌کاهد».

  ازحمایت چین برای عضویت ایران در «بریکس» تا واکنش آمریکا به سفر رئیس جمهور ایران

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402030906174/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D8%B3%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8Cرجاء بن أبی الضحّاک که گزارشی از سفر امام داده نیز چنین می‌گوید «امام رضا(ع) به هنگام خواب در رختخواب خویش فراوان قرآن می‌خواند و هرگاه به آیه‌ای می‌رسید که در آن یادی از بهشت یا جهنّم آمده بود، گریه می‌کرد و از خداوند بهشت را درخواست می‌کرد و از آتش جهنم به او پناه می‌برد».

امام رضا(ع) یکی از همان مفسران واقعی قرآن بود که در طول زندگی پر برکت‌شان عنایت بسیار ویژه‌ای به این راهنمای بزرگ داشته و علاوه بر استفاده‌ای که در بعد شخصی و فردی از آن می‌کردند در ابعاد دیگر نیز بهره‌های فراوانی از این کتاب گرفته و به دیگران انتقال داده است.

قرآن کریم در بین مسلمانان آنقدر رفیع است که هیچ کس نمی‌تواند در برابر آن بی‌اهمیت باشد چه برسد به مقام منیع امامت که خود حافظ دین و حامی کتاب خداست. امام رضا(ع) در ابعاد گوناگون از جمله بعد اجتماعی به رهنمودهای قرآن عنایت داشته‌اند، حضرت از آحاد ملت اسلامی خواسته تا اهمیت بیشتری به قرآن کریم بدهند.

ایسنا/خراسان رضوی قرآن کریم کتابی آسمانی، وحی منزل، کلام خدا و راهنمای مومنان است. این کتاب آن قدر با عظمت و ارزشمند است که آخرین پیامبر عهده‌دار تفسیر و تبیین آن شد و پس از وی اهل بیت(ع)، عهده‌دار چنین امر مهمی نیز شدند.

امام رضا(ع) در توصیه و سفارشی فراگیر و همگانی می‌فرماید «سهمی از وقت خود را در خانه، مخصوص قرآن قرار دهید و قرآن تلاوت کنید چون خانه‌ای که در آن قرآن خوانده شود برای اهل و ساکنانش محل انس و آرامش می‌شود و خیر و برکت آن خانه افزایش پیدا می‌کند، اما خانه‌ای که در آن قرآن تلاوت نشود محل وحشت و غربت ساکنان شده و خیراتش رو به کاهش نهاده و محل سکونت جن‌های کافر خواهد شد».

  هدف جشنواره «فرزند من» این است که تمام اکوسیستم و محصولات حوزه کودک و نوجوان با محتوای ایرانی را زیر یک سقف جمع کنیم - اخبار سینمای ایران و جهان